Engler & demoner
kullet 2020

Mor: Walking Strong's Until It Sleeps

Født: 25.08.2016

NKK reg.nr: NO50397/16

L2-HGA: CBP (Gen. fri igjennom foreldre)

HC: CBP (Gen. fri igjennom foreldre)

Høyde: 15", ca 40 cm

Vekt: ca 15,5 kg

PHTVL/PHPV: Øyelyst fri

Mentalt:  PAT og GV


Far: Hard Rock Staffords Fat Tony

Født: 21.03.2016

NKK reg.nr: NO39717/16

L2-HGA: CBP (Gen. fri igjennom foreldre)

HC: CBP (Gen. fri igjennom foreldre)

Høyde: 16", 42 cm

Vekt: ca 18,5 kg

Mentalt:  MH

HD: C/C (HD-Index: 103.00)

AD: 1/0


Her regjerer egenskaper over noe annet. I mine øyne den mest spennende kombinasjonen jeg har satt sammen. Mor og far er kjent for sin store vilje. Begge har godt med mot og er trygge på seg selv. De har masse energi og liker et høyt tempo, men har også den gode egenskapen at de kan koble av og nyte tid på sofaen. Begge to elsker å jobbe, og far har flere resultater å vise til innen sporting. Mor har vist seg veldig arbeidsvillig og som far gir hun det lille ekstra i alt hun gjør. Her ser jeg ikke for meg noe latmanshund, men hunder som er aktive og arbeidsvillig, mentalt sterke og et ønske om å samarbeide med fører. Jeg ser for meg pent byggede og funksjonelle kropper som tåler å brukes til ditt formål, med et behov for å brukes. Jeg ser også for meg disse valpene ikke vil passe hvem som helst, men vil trives best i et aktivt hjem hvor de får jobbe.


Polly er min kraftplugg. Hun var litt klumpete og stutt da vi fikk henne hjem, men har virkelig blomstret til en atletisk energibome som digger fart og spenning. Uredd og både krever og elsker en utfordring. Pent bygget, og noe av det kraftigste jeg har produsert. Hun har et rimelig stot behov for arbeid og bevegelse, og kjeder seg fort. En hund som kjeder seg over tid blir destruktiv uten en jobb eller aktivitet å fokusere på. Så pass på hva du ønsker deg i en valp. Polly har ikke kjent HD eller AD status, og jeg vil ikke legge stor vekt på hennes status i denne kombinasjonen.


For å balansere Polly ønsker jeg en hannhund som har kjent HD og AD status. Selv om Tengel har HD C, er hans Index bra. Tengel er dessuten meget pent sammensatt, er godt vinklet både foran og bak, fin lengde på rygg, og har god beinstamme. Han har også vunnet Beste Hannhund to år på rad ved Nordic Staffords Athletic dogshow. Det beste fra to verdner, både fysikk og arbeidsmoral. Tengel gjør alt med stor innsats og presterer på et høyt nivå innen sporting. Han representerer både styrke og fart, har verdensrekord på 50 meter dragpull, og mangler kun én disiplin for å bli champion innen sporting. Han er en meget førermyk og tålmodig hannhund, som også bærer med seg mange av sin fars gode egenskaper, noe jeg ser på som et stort pluss.